Gekozen, geliefd en gekoesterd

05 jan Gekozen, geliefd en gekoesterd

Toen ik in gebed was voor deze blog kreeg ik op mijn hart om Romeinen 8 te lezen. Dit hoofdstuk van de Romeinenbrief gaat over het leven door de Geest, maar waar mijn hart heel warm van werd en sneller ging kloppen was het gedeelte vanaf vers 29. God sprak zo duidelijk tot mijn hart dat het mij tot tranen roerde en ik wist in mijn hele lichaam dat jij, degene die dit nu leest, dit ook moet horen. Zie hier onderstaand over welke verzen ik het heb. Ik lees uit de NBG51 vertaling en in het Engels uit de NET (New English Translation).

‘Want die Hij tevoren gekend heeft, heeft Hij ook tevoren bestemd tot gelijkvormigheid aan het beeld zijns Zoons, opdat Hij de eerstgeborene zou zijn onder vele broederen; en die Hij tevoren bestemd heeft, dezen heeft Hij ook geroepen; en die Hij geroepen heeft, dezen heeft Hij ook gerechtvaardigd; en die Hij gerechtvaardigd heeft, dezen heeft Hij ook verheerlijkt.’
Romeinen 8:29-30

We weten allemaal in theorie dat wij Gods kinderen zijn toch? Dat Hij onze Vader is en dat Hij van ons houdt. Maar deze liefde gaat zoveel dieper, is zoveel intenser dan dat wij kunnen beseffen. Jij bent uitverkoren. Jij bent voordat jij in de baarmoeder van je moeder werd gevormd uitgekozen. Je bent uitverkoren uit miljoenen mensen. Ik wil het nog een keer tegen je zeggen zodat je goed beseft wat ik je hier probeer te vertellen:
Jij. Bent. Uitverkoren.

In het Engels staat heel mooi omschreven; ‘Who will bring any charge against God’s elect? It is God who justifies. ‘ Romans 8:33. You are elected my dear brother or sister who is reading this. Als ik hier over aan het nadenken ben en dagdroom, stel ik het me zo voor dat wij, jij en ik, en nog vele anderen met ons voor God staan. Hij spreekt tot ons, Zijn uitverkorenen, dat Hij ons gaat weven in de baarmoeder en dat Hij ons blijft roepen tot wij weer bij Hem komen zodat Hij het plan wat Hij met ons heeft kan vervullen. En POEF here we go! Naar de aarde. Our mission begins.
Persoonlijk geeft dit mij extra kracht om welke storm dan ook te weerstaan. Om welke aanval dan ook de deur te wijzen. Want hallo, ik ben Gods uitverkoren kind en ik ben geroepen door Hem die groter is dan welke storm of aanval dan ook. If God is for us, who can be against us? Ik hoop dat jij je na dit te hebben gelezen nog meer gekozen, geliefd en gekoesterd voelt. Want dat ben je. Jij bent Gods uitgekozen kind. You are predestined, called, justified and glorified!