Van “de beste wensen” naar “je best doen”

30 dec Van “de beste wensen” naar “je best doen”

Het laatste weekend van 2017 is al weer aangebroken. Van zondag op maandagnacht is het internet- en belverkeer weer tijdelijk overbelast omdat we elkaar allemaal “de beste wensen” willen wensen. Een mooie traditie en liefdevolle start van het nieuwe jaar, maar soms ook wel makkelijk…

Zeker als we kijken hoe het tegenwoordig gaat. Je krijgt tientallen of honderden berichtjes, waarvan je weet dat het een massabericht is dat naar de hele contactenlijst is gestuurd. Het wordt steeds onpersoonlijker en naar mijn mening daarmee ook steeds nietszeggender.
Ik vind het mooier om in plaats van “de beste wensen” te wensen, zelf in actie te komen. Het kost je niets om iemand met de jaarwisseling met een berichtje een goed jaar toe te wensen. Maar als je het jaar eens begint met te zeggen “ik ga mijn best doen…” Dan leg je iets bij jezelf neer.
Hoe tof zou het zijn als we in plaats van 300 mensen een appje sturen met “de beste wensen”, ervoor kiezen om voor bijvoorbeeld 3 mensen je best te doen komend jaar. Je kan je best doen om een goede vriend te zijn, je best doen iemand te helpen zijn dromen na te jagen of je best doen om iemand te helpen die het moeilijk heeft. Een paar mooie ideeën die volgens mij waardevolle voornemens kunnen zijn voor 2018.

Ik heb me voorgenomen om morgen om 0:00 in ieder geval drie mensen een speciaal berichtje te sturen. Niet alleen om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar juist om ze te laten weten dat ik in het nieuwe jaar mijn best voor ze wil doen. Ik ga mijn best doen om ze te helpen waar ik kan en een goede vriend te zijn. En dan wordt 2018 volgens mij vanzelf een gelukkig nieuwjaar!